| Ananászos narancsital citromfűvel receptItalok, koktélok Hozzávalók: 20 dkg ananász 1 kicsi gyömbér 1 dl frissen facsart narancslé 1 teáskanál méz 1 csipet fahéj fél evõkanál apróra vágott citromfûlevél Elkészítés: LKÉSZÍTÉSE: Tisztítsuk meg az ananászt, szeleteljük fel, és tegyük egy turmixolásra alkalmas edénybe. Tegyük hozzá a felaprított gyömbért, a mézet, a fahéjat és a citromfûlevelet, öntsük hozzá a narancslevet. Alaposan turmixoljuk össze. A vitamindús italt az illatos, friss citromfûlevél teszi igazán zamatossá. Tápanyagtartalom: 2 g fehérje, 32 g szénhidrát, 0 g zsír Tanácsok: EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK: Az ananász legértékesebb hatóanyaga a bromélia nevû enzim, mely jelentõs szerepet játszik a zsír égetésében, emésztést gyorsító hatása révén pedig gyorsabban ürülnek a szervezetbõl a méreganyagok. Ananász fogyasztása javasolt még a bélrendszer zavarainál, meghûlés és vérszegénység esetén. Figyelem! A konzerv-ananász már nem tartalmaz bromélia-enzimet! Kalóriatartalom: 140 k kcal A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |