Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos csirkemell római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé
1 doboz ananászkonzerv
20 dkg trappista sajt
40 dkg baconszalonna
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl étolaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál feketebors
1 kávéskanál currypor
1 kávéskanál szegfűszeg
1 kávéskanál mustár
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 dl ananászbefőttlé

Elkészítés:
A római tálat 30 percre beáztatom a fedelével együtt.
Az apróra zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót, a borsot, a curryt, a szegfűszeget az olajban jól elkeverem. Megforgatom benne a felszeletelt csirkemellek mindkét oldalát. Római tál aljára egy sorban elhelyezem a hús felét. Erre teszem az ananászbefőtt felét, az egyik fej karikára vágott vöröshagymát szépen elosztva. Most következik a húsos szalonna, amellyel megrakom a tetejét úgy, hogy a vékonyra szelt bacon eltakarja az egészet. Majd ismét csirkemellet és ananászbefőttet, karikára vágott vöröshagymát és szalonnát rétegezek. Ha maradna a pácléből, az utolsó sor húsra locsolom. A tejszínt és a tejfölt 1 dl ananászlével jól kikeverem, és ráöntöm a tetejére. Egyenletesen meghintem reszelt sajttal. A tálat lefedem, és közepes lángon puhára párolom. A sajt ropogósra és gyönyörű pirosra sül.

Tanácsok:
Bármilyen burgonyaköret illik hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi csirkemellből » Rakott csirkemell3 » Csirkemelles saláta » Római leves
» Gombás csirkemell 2 főre » Csirkemell salátával » Csirkemell vagdalt » Zöldséges csirkemell
» Szecsuáni csirkemell » Joghurtos csirkemell II. » Szilvás csirkemelltekercs » Sertéshava római tálban
» Rakott csirkemell gombával » Fűszeres csirkemell » Tejszines sajtoscsirkemell » Ananászos kókuszos muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.