| Ananászos csirkemell római tálban receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg csirkemellfilé 1 doboz ananászkonzerv 20 dkg trappista sajt 40 dkg baconszalonna 2 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 dl étolaj 1 kávéskanál só 1 kávéskanál feketebors 1 kávéskanál currypor 1 kávéskanál szegfűszeg 1 kávéskanál mustár 2 dl tejszín 1 dl tejföl 1 dl ananászbefőttlé Elkészítés: A római tálat 30 percre beáztatom a fedelével együtt. Az apróra zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót, a borsot, a curryt, a szegfűszeget az olajban jól elkeverem. Megforgatom benne a felszeletelt csirkemellek mindkét oldalát. Római tál aljára egy sorban elhelyezem a hús felét. Erre teszem az ananászbefőtt felét, az egyik fej karikára vágott vöröshagymát szépen elosztva. Most következik a húsos szalonna, amellyel megrakom a tetejét úgy, hogy a vékonyra szelt bacon eltakarja az egészet. Majd ismét csirkemellet és ananászbefőttet, karikára vágott vöröshagymát és szalonnát rétegezek. Ha maradna a pácléből, az utolsó sor húsra locsolom. A tejszínt és a tejfölt 1 dl ananászlével jól kikeverem, és ráöntöm a tetejére. Egyenletesen meghintem reszelt sajttal. A tálat lefedem, és közepes lángon puhára párolom. A sajt ropogósra és gyönyörű pirosra sül. Tanácsok: Bármilyen burgonyaköret illik hozzá. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |