| Ananászos csirke édesburgonyával receptEgytálételek Hozzávalók: 2/3 csésze plusz 3 evőkanál liszt 1 tasak só 1 tasak őrölt szerecsendió 1/2 tasak őrölt fahéj 1/8 tasak vöröshagymapor 1/8 tasak bors 6 csirkemellfilé 3 szem édesburgonya 3 dl hígítatlan sűrített csirkekrémleves 1,5 dl ananászlé 10 dkg gomba 2 tasak barna cukor 1/2 tasak reszelt narancshéj forró főtt rizs Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk és szeletekre vágjuk. A 2/3 csésze lisztet dolgozzuk össze a sóval, a szerecsendióval, a fahéjjal, a hagymaporral és a borssal. Ebben a keverékben hempergessük meg a húst és tegyük egy edénybe a krumplival együtt. Készítsünk mártást az ananászléből, a levesből, a felszeletelt gombból,a maradék lisztből, a cukorból és a narancshéjból, majd locsoljuk a húsra. Helyezzünk az edényre fedőt és takarékon 8/10 óra alatt készre pároljuk. Köretnek rizst kínálunk hozzá. Tanácsok: 6 személyre A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |