| Ananászleves Imre gusztusa szerint v1.2 receptLevesek Hozzávalók: (ezt a levest a véletlen szülte, tegnap reggel) 1 nagy doboz ananászkonzerv (nem a szeletelt, hanem a kockázott beltartalmú!) 1/2 narancs 4-5 szem szegfűszeg 1/2 l száraz fehérbor (ezúttal nem poénként) kevés őrölt fahéj egy csipet só egy evőkanál kristálycukor 1/2 zacskó vaníliás puddingpor (a márkát azért sem írom ide) Elkészítés: A konzervát kinyitom (ebben is művész vagyok!), majd egy kb. kétliteres fazékba öntöm. Az üres konzervdobozt a szemetesbe helyezem. A fél narancsot kockára vágom (a héjával együtt), és a szegfűszeggel, a fahéjjal, cukorral és a csipet sóval együtt a fazékba dobom. Felöntöm a borocskával, osztán hadd melegedjék! Úgy 10 percnyi forrás után (ha kevésnek tűnik, vízzel pótolom a hiányt) az előzőleg vízben elkevert puddingporral sűtítem a leveskét. Még egyszer fölforralom, oszt kész! (Hú, ennyi munka után kijár a pihenés [laza fröccs, a kiírt receptem szerint:)))]) Tanácsok: Jó étvágyat! Minden észrevételt, megjegyzést köszönettel fogad: Szimre Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: kevés kcal Szénhidráttartalom: cukor gramm A receptet beküldte: szimre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |