| 10 perces ananászleves receptLevesek Hozzávalók: 1 db ananász (konzerv is jó, ha más nincs) 1 cs. vaníliás pudingpor cukor ízlés szerint fahéj, szegfűszeg kb 1,5 dl főző tejszín 1 cs. vaníliás cukor tej, ha túl sűrű lenne Elkészítés: Az ananászt megpucolom, darabolom, (ha konzerv, akkor lével együtt mehet az edénybe)kevés vizet rakok az edénybe és a kockára vágott ananászt beleteszem, fűszerezem. Kb. 5 percet főzöm, (nem kell agyonfőzni!)majd a tejszínbe belerakom a pudingport és besűrítem vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk. Tanácsok: Mivel liszt nincs benne, lisztérzékenyek is fogyaszthatják és édesítővel készítve cukorbetegeknek is kitűnő leves. Képeket az "Így főzök én..." c. naplómban megnézhetitek. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |