| Amitől egész évben finom minden: saját készítésű paprikakrém receptZöldséges ételek Hozzávalók: 10 kg lecsópaprika 2,5 kg tengeri vagy jódozott só Elkészítés: A lecsópaprikáról leszedem a kocsányát (magok maradnak, mert jó ízüek és mire a tányérba kerülnének, teljesen szétfőnek!) aztán a robotgépben ledarálom (nem krémesre!-apró darabok maradjanak a darálás után) a paprikát, majd ízlés szerint 20-30% sóval összekeverem. Két napig állni hagyom, néha megkavarom, hogy a só teljesen feloldódjon, majd üvegekbe töltöm és lezárom. Innentől egész évben ezzel sózok mindent, még a húsleves is, csak akkor egy teatojásba teszem a darált paprikát. Remek ízt ad mindennek, és az év folyamán már nem is veszek több sót! Tanácsok: Érdemes állandó arányokat kitalálni, mert ha egyszer megtanulsz vele sózni akkor soha nem ér meglepetés! A receptet beküldte: Anyagi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |