| Amerikai krémes-nagyon fincsi receptHozzávalók: A tésztához: 7 tojás sárgája 18 dkg édesítőszer 13 evőkanál víz 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál kakaó A krémhez: 7 tojás fehérje 3 evőkanál édesítőszer 2 csomag vaníliás pudingpor 5 dl tej Díszítéshez: 3-4 dl habtejszín (Hulala) reszelt diabetikus tejcsokoládé Elkészítés: A tojássárgáját az édesítőszerrel és a vízzel jó habosra keverem. A lisztbe rakom a sütőport és a kakaót, összekavarom, és a tojásos masszához adom. Előmelegített sütőben zsírozott- lisztezett tepsiben megsütöm. Amíg sül a tészta össze kell állítani a krémet: kemény habbá verem, hozzáadok 3 evőkanál édesítőszert, és azzal is tovább verem. A tejből és a pudingporból kemény pudingot főzök. A forró pudingba belekavarom a tojáshabot. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze nagyon. Ha a tészta megsült, akkor kiveszem, és egyenletesen rásimítom a tésztára, a pudingos habot. Ezzel visszateszem még 10-15 percre sülni, változatlan hőmérsékleten. Ha kész, megvárom, hogy kihűljön. Mikor kihűlt óvatosan ki lehet csúsztatni egy tálcára a tepsiből. A tejszínből fölvert habot a tetejére simítom, végül csokit reszelek rá. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |