| Amerikai cézársaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 vastag szelet kenyér másfél centis kockára vágva 3 gerezd zúzott fokhagyma 8 evőkanál olivaolaj 1 nagy fej saláta 1 kis konzerv szardellafilé, vagy csirkemell 1 evőkanál citromlé 5 dkg reszelt parmezán 1 tojás só. bors Elkészítés: A felkockázott kenyeret a fokhagymával együtt pirítom aranysárgára 4 evőkanálnyi felforrósított olajon. Majd lecsöpögtetetm, és szalvétára teszem. Kis kockákra vágom, salátástálban összekeverem a maradék olajjal és a salátalevelekkel. Hozzáadom a felaprított szardellát, vagy kis olajon megpirított, fűszerezett csirkemellet, illetve a citromlevet és a parmezánt. A tojást 1 percig főzöm lobogó vízben, majd ráütöm a salátára. Alaposan, de óvatosan összekeverem, ízesítem sóval, borssal. Keverhető még hozzá főtt tojás, pirított szalonnadarabka is. A receptet beküldte: Dizzz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |