| Almával töltött sertéspecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál durva szemű só, 1 teáskanál szárított rozmaring, 1/2 teáskanál szárított kakukkfű, 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors, Kb. 2 kg kicsontozott sertéskaraj, 1 evőkanál vaj, 2 nagy savanykás alma, meghámozva, kimagozva és vékony szeletekre vágva 1 közepes fej vékonyra szeletelt vöröshagyma, 2 evőkanál barna cukor, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 bögre almabor vagy almalé. Elkészítés: 160 fokra melegítsük elő a sütőt. Keverjük össze a fokhagymát, a rozmaringot, a sót, a borsot és a kakukkfüvet egy kis lábasban. Majdnem a közepéig vágjuk be hosszába a húst. Hajtsuk szét. Dörzsöljük a fokhagymás keverék felét a hús belsejébe. Közepes- nagy lángon olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban. A hagymát és az almát adjuk hozzá, 5-10 perc alatt kevergetve pároljuk puhára. Adjuk hozzá a mustárt és a barna cukrot. A hús bevágott felszínén oszlassuk el az almás keveréket. A bevágott részt hajtsuk vissza és hosszában kötözzük össze a húst. Öntsük rá az almabort/ almalevet. A maradék fokhagymás keveréket dörzsöljük a húsba. Süssük lefedés nélkül 2-2és1/2 órán keresztül, gyakran locsolgatva az pecsenyelével, ami a tepsi alján összegyűlt. Felszeletelés előtt hagyjuk a 15 percig állni a sültet. A receptet beküldte: kontitibi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |