Tutireceptek.hu fejléc

Almával töltött csirkemell burgonyapürével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
a csirkemellhez

2 csirkemell
1 alma
2 sz sajt
1 fej lilahagyma

bors
1 tojás
kb. 20 dkg liszt
0,5 dl tej
zsemlemorzsa
olaj

a burgonyapüréhez

40 dkg burgonya
3 ek tejföl
1 ek margarin

bors

Elkészítés:
A csirkemelleket a laposabb, hosszanti oldalán megnyitjuk, egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ebbe a nyílásba belehelyezünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy szelet almát és egy-egy szelet lilahagymát.
Elkészítjük a panírmasszát. A tojást kicsit felverjük, hozzáöntjük a tejet és a lisztből annyit, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, kicsit megsózzuk.
A húsokat egyesével a lisztben megforgatjuk, a masszában megmártjuk, és zsemlemorzsával bevonjuk.
Annyi étolajat öntünk a serpenyőbe, hogy félig legyenek benne a húsok, viszont ha valakinek van fritőze, azzal jár a legjobban, ha abban süti. Nagyon alacsony hőfokon sütjük, ha serpenyőben készül, akkor ne hevítsük túl az olajat és végig csak kis lángon süssük. Amikor aranybarna lesz, lecsepegtetjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és kettévágva tálaljuk.
A burgonyákat megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük és a margarinnal összetörjük, majd még forrón beletesszük a tejfölt és habosra keverjük egy fakanállal vagy kézi mixerrel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött patisszon » Áfonyás csirkemell » Sajtos májas csirkemell » Zellersaláta almával
» Rakott-sajtos csirkemell » Sonkás pórés csirkemell » Szezámos csirkemell » Töltött paradicsompaprika
» Szabolcsi töltött káposzta » Legfinomabb csirkemell » Sajttal töltött krumpli » Baconszalonnás csirkemell
» Kefires csirkemell » Juhtúrós töltött burgonya » Csirkemellből pörkölt » Töltött kelkáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.