| Almatorta marcipánnal megbolondítva receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg alma 10 dkg marcipán lereszelve fél citrom leve és reszelt héja 12,5 dkg vaj 3 tojás fél rúd vanília kikapart magja 15 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor késhegynyi fahéj esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó) Elkészítés: Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében. A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a tojásokat. Én pár csepp mandulaaromát is tettem bele, hogy jobban érződjön a marcipáníz. A liszt, sütőpor és fahéj keverékét hozzáadjuk a tojásos masszához. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és elrendezzük a tetején az almákat. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Másnapra az almák zsugorodhatnak egy picit, így érdemes a tálalás napján megsütni. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |