| Almáscsók+4db receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg liszt 1 evőkanál finomított cukor 2 dkg vaj, kis darabokban 0,5 dl tej 1/2 teáskanál só 1 teáskanál sütőpor A töltelékhez: 3 alma, hámozva, kimagozva, felszeletelve 10 dkg finomított cukor 1 evőkanál citromlé 1 teáskanál őrölt fahéj 3 dl víz 1,5 dl tejszín könnyedén felverve porcukor a szóráshoz Elkészítés: 1. Egy sütőlemezt vékonyan kivajazunk. 2. A lisztet, a sót, a sütőport egy tálba tesszük. A vajat kézzel beledörzsöljük a keverékbe, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a tejet és az egészet sima tésztává dolgozzuk össze. 3. A tésztát átgyúrjuk és 1 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután 4 kört vágunk belőle egy 5 cm átmérőjű kiszúróval, majd az előkészített sütőlapra helyezzük. 220 oC-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg megnőnek és enyhén megbarnulnak. 4. A töltelékhez az almaszeleteket a cukorral és a citromlével fazékbe tesszük. A vizet hozzáöntve fedő nélkül forrás után 5-10 percig főzzük, míg az alma megpuhul. Ha kissé lehűlt, kivesszük az almát a fazékból. 5. A tésztakörök egyik felét negyed almával és a tejszínhabbal megtöltjük, és ráhelyezve a másik felét, porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: 19920721 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |