| Kókusz aprósütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 7 dkg vaj, 2 ek. rum, porcukor a bevonáshoz, 5 dkg étcsokoládés tortabevonó, színes szórócukor a díszítéshez. Elkészítés: A 25 dkg porcukrot szitáljuk bele a tálba, és keverjük össze a kókuszreszelékkel. A puha vajat vágjuk forgácsokra, majd adjuk hozzá a porcukros kókuszkeveréket. Ízesítsük rummal, és dolgozzuk sűrű masszává. Gyúrjunk belőle kicsi golyókat, forgassuk meg porcukorban, aztán mindegyiket nyomkodjuk bele a különböző alakú, kis fémformákba. (forma helyett, frissentartó fóliában nyújtsuk ki, és formával szaggassuk ki, és a formából tegyük egy sütőlemezre, ami befér a hűtőszekrénybe) Végül a hűtőszekrényben, hagyjuk lehűlni és megdermedni az aprósüteményeket. Majd dermedés után szedjük ki a formából. Az étcsokis tortabevonót forró vízfürdő felett olvasszuk meg, és töltsük meg vele egy papírzacskót. Levágjuk az egyik csücskét, díszítsük ki vele a bonbonokat. Rögtön szórjuk meg színes szórócukorral és helyezzük vissza a kókusz aprósüteményeket hűtőbe, amíg teljesen megdermed. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |