| Almás-tejfölös pite (finom) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A TÉSZTÁHOZ 10 dkg cukor 3 tojás 1 dl olaj 1 cs sütőpor 20 dkg liszt 2 ek tejföl 1 csomag vaniliáscukor csipet só A KRÉMHEZ: 80 dkg alma 1 nagy doboz tejföl 1 tojás 5 dkg cukor fahéj Elkészítés: A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük. Az almát meghámozzuk, kb. 8 darabbra vágjuk, és további felhasználásig félretesszük őket. A cukrot, a tejfölt és a tojást kikeverjük. Végül az olajat hozzáadjuk az előbbiekhez. Ehhez jön még a lisztes sütőpor, és az egészet összedolgozzuk. Nokedli állagú tésztát kapunk. Ha túl tömör, tejföllel lazíthatunk rajta, ha pedig túl híg, pótoljuk a lisztet. Végül tepsibe öntjük. Az előkészített almákat szépen sorban rárakjuk a tésztára. A krémhez a tejfölt, a tojást, cukrot és fahéjat összekeverjük, és ráöntjük az almákra. Sütőbe téve, tűpróbáig sütjük. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 33x21x5 Finom, könnyű sütemény kevés cukorral. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cseng21 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |