Tutireceptek.hu fejléc

Füredi finom falatok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
4 szelet 15 dkg-s (60 dkg) comb
20 dkg házi füstölt kolbász
flekken vagy sült hús fűszerkeverék
10 dkg zsír
2 ek. liszt
100 ml bor

bors

A rántott burgonyához:
80 dkg burgonya
2 db tojás
4 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
250 ml étolaj

Elkészítés:
A combot kinyitjuk, kloffoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Felkarikázzuk a kolbászt, és a húsra rakjuk, majd összetűzzük. Serpenyőben zsírt hevítünk, a lisztbe forgatott húsokat oldalanként kb.2 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a húsokat és a visszamaradt zsírban kevés lisztet pirítunk, majd felengedjük a borral, szükség szerint ízesítjük (sóval, borssal)jól kiforraljuk. Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai törlőn lecsepegtetjük. A húst a tálra helyezzük, mellé rakjuk a rántott burgonyát, a hús mellé öntjük a bor mártást. Tűzforrón tálaljuk.Salátát adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiramisu szelet(finom) » Újévi finom lencsesaláta » Tepsis csirkefalatok » Csirkemelles finomság
» Sajtos kifli-nagyon finom » Váratlan vendég finomság » Finom sós rudak » Sajtos csirkefalatok
» Almás-túrós finomság » Bundázott csirkefalatok » Finom zöldségfasírt » Finom sajtos kelbimbó
» Kakaos muffin finoman » Egyszerű és finom lángos » Finom gyümölcsrizs » Gyümölcsös finomság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.