| Füredi finom falatok receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 4 szelet 15 dkg-s (60 dkg) comb 20 dkg házi füstölt kolbász flekken vagy sült hús fűszerkeverék 10 dkg zsír 2 ek. liszt 100 ml bor só bors A rántott burgonyához: 80 dkg burgonya 2 db tojás 4 dkg liszt 15 dkg zsemlemorzsa 250 ml étolaj Elkészítés: A combot kinyitjuk, kloffoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Felkarikázzuk a kolbászt, és a húsra rakjuk, majd összetűzzük. Serpenyőben zsírt hevítünk, a lisztbe forgatott húsokat oldalanként kb.2 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a húsokat és a visszamaradt zsírban kevés lisztet pirítunk, majd felengedjük a borral, szükség szerint ízesítjük (sóval, borssal)jól kiforraljuk. Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai törlőn lecsepegtetjük. A húst a tálra helyezzük, mellé rakjuk a rántott burgonyát, a hús mellé öntjük a bor mártást. Tűzforrón tálaljuk.Salátát adhatunk hozzá. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |