Tutireceptek.hu fejléc

Almás pite 9. - cukormentes recept

Kategória:


Hozzávalók:
hozzávalók 8 főre

60 dkg liszt
1 kk sütőpor
2 db tojás
20 dkg margarin
2 dl tejföl
2-3 kg alma
reszelt citromhéj
1-2 ek fahéj
édesítő
1 marék mazsola
zsemlemorzsa
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
Megpucoljuk és lereszeljük az almákat. Ízesítjük édesítővel, reszelt citrom héjával, fahéjjal.
Beleszórjuk a mazsolát és az egészet jól összekeverjük.
Egy tálba szórjuk a liszttel elkevert sütőport. Belerakjuk a margarint, tejfölt, csipet sót, ízlés szerint az édesítőt, 2 tojást és összegyúrjuk.
Ha nem elég lágy a tészta, hígítani ehet egy kis tejjel. Jól összegyúrjuk, ketté választjuk és lisztezett deszkán egyforma nagyságú téglalapokat nyújtunk belőlük.
A kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük a nyújtófa segítségével az egyik lapot, rászórunk egy kis zsemlemorzsát, hogy az alma nedvességét felszívja.
Ráborítjuk a lereszelt, ízesítet almát és egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd beborítom a tészta másik felével.
Előmelegítjük a sütőt, ezalatt villával megszurkáljuk a tészta tetejét és bekenjük 1 felkevert egész tojással. Betoljuk a sütőbe, és közepes lángon 30-40 perc alatt addig sütjük, hogy szép világos barna legyen a teteje.
Kihűlés után kockákra szeleteljük, diétás édesítővel megszórjuk a tetejét, és már lehet is tálalni.

Tanácsok:
sütési hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x40x5 cm


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andland almás pite » Almás-mákos torta » Almás-mandulás túrótorta » Birsalmás yorkshire puding
» Almás-túrós finomság » Tartalmas csokoládékrém » Almássüti 2. » Habos almás Ica módra
» Belga almás süti » Almás csirkeleves » Almás-krémes csoda » Amerikai almás
» Almás-mazsolás muffin » Kevert almás pite » Almás-vaníliás szelet » Almás pite /nagyon finom/!


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.