| Almás pite 9. - cukormentes receptHozzávalók: hozzávalók 8 főre 60 dkg liszt 1 kk sütőpor 2 db tojás 20 dkg margarin 2 dl tejföl 2-3 kg alma reszelt citromhéj 1-2 ek fahéj édesítő 1 marék mazsola zsemlemorzsa 1 tojás a kenéshez Elkészítés: Megpucoljuk és lereszeljük az almákat. Ízesítjük édesítővel, reszelt citrom héjával, fahéjjal. Beleszórjuk a mazsolát és az egészet jól összekeverjük. Egy tálba szórjuk a liszttel elkevert sütőport. Belerakjuk a margarint, tejfölt, csipet sót, ízlés szerint az édesítőt, 2 tojást és összegyúrjuk. Ha nem elég lágy a tészta, hígítani ehet egy kis tejjel. Jól összegyúrjuk, ketté választjuk és lisztezett deszkán egyforma nagyságú téglalapokat nyújtunk belőlük. A kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük a nyújtófa segítségével az egyik lapot, rászórunk egy kis zsemlemorzsát, hogy az alma nedvességét felszívja. Ráborítjuk a lereszelt, ízesítet almát és egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd beborítom a tészta másik felével. Előmelegítjük a sütőt, ezalatt villával megszurkáljuk a tészta tetejét és bekenjük 1 felkevert egész tojással. Betoljuk a sütőbe, és közepes lángon 30-40 perc alatt addig sütjük, hogy szép világos barna legyen a teteje. Kihűlés után kockákra szeleteljük, diétás édesítővel megszórjuk a tetejét, és már lehet is tálalni. Tanácsok: sütési hőfok: 150 °C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 30x40x5 cm A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |