Tutireceptek.hu fejléc

Mesés almás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só,
10 dkg cukor,
1 tojás,
20 dkg sütőmargarin vagy 15 dkg zsír,
néhány kanál tejföl.

A töltelékhez:
1 (másfél) kg alma,
2-3 evőkanál cukor,
fahéj,
zsemlemorzsa vagy dió.

A tetejére:
vaníliás cukor.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az alsó tészta legyen kicsit nagyobb, hogy a széleit a tepsi szélén felhajthassuk (különben ha a töltelék érintkezik a tepsivel, ráéghet). A reszelt almát megpároljuk ízlés szerinti mennyiségű cukorral, miután a leve elfőtt, fahéjjal ízesítjük és kihűtjük. Kinyújtjuk a nagyobb tésztát, a sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, a széleit felhajtjuk. A tésztát zsemlemorzsával vagy dióval megszórjuk (hogy az alma ne áztassa majd el a tésztát), rásimítjuk a tölteléket, majd ráfektetjük a másik tésztalapot. A tésztát villával megszurkáljuk, majd a tepsit előmelegített (180 fokos) sütőbe rakjuk, kb. 50 percig sütjük. Mikor már majdnem megsült a tészta, egy csomag vaníliás cukrot szórunk a tetejére, és készre sütjük.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Mata Hari


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás mézes keksz » Kavart almás tészta » Almássüti 2. » Finom almás lepény
» Almás piskóta(Kata-féle) » Almás limonádé » Almás torta » Isteni almás pite
» Norbi almás pite » Almás krémes diétásan » Almás süti (sütés nélkül) » Gombás-almás kacsaleves
» Borjúsaslik almásan » Almás-Meggyes muffin » Diétás almás palacsinta » Kókuszos almás sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.