| Almás-krémes piskóta (Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag vaníliás puding 3,5 dl tej 20 dkg porcukor 20 dkg Rama Sütőmargarin 1 kg savanykás alma 1 ek rum 1 ek kakaópor 6 ek porcukor 6 ek liszt 6 db tojás Elkészítés: Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és beleszitáljuk a lisztet. Laza mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára, egy kicsit összerázzuk és megsütjük (kb. 30 perc). Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel, és végül csokoládéval vonjuk be. A krém elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |