Tutireceptek.hu fejléc

Almás-krémes piskóta (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag vaníliás puding
3,5 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg Rama Sütőmargarin


1 kg savanykás alma
1 ek rum
1 ek kakaópor
6 ek porcukor
6 ek liszt
6 db tojás

Elkészítés:
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és beleszitáljuk a lisztet. Laza mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára, egy kicsit összerázzuk és megsütjük (kb. 30 perc). Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel, és végül csokoládéval vonjuk be.
A krém elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babapiskótatorta » Sőrkifli(Kata-féle) » Szilvás mikrós piskóta » Erzsike habos piskótája
» Túró torta piskótaágyon » Morgós csúcs(Kata-féle) » Almás táska(Kata-féle) » Gyümölcs joghurtos piskóta
» Szőlős piskóta » Meggyes piskóta 2. » Karin narancsos piskótája » Vaníliás piskótakocka
» Babapiskótás őzgerinc » Málnás babapiskótás szelet » Kakaós piskóta » Málnás piskótarakás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.