| Almás krémes (ahogy én készítem) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg + 2 evőkanál liszt 10 dkg zsír 1/2 csomag sütőpor 10 dkg + 2 evőkanál + 10 dkg cukor 15 dkg porcukor 3 tojás 4 csomag vaníliás cukor 1 margarin kb. 3 dl tej Elkészítés: Tészta: 30 dkg liszt,10 dkg zsír,10 dkg cukor,1/2 csom. sütőpor,1 tojás,1 csom. vaníliás cukor,kevés tej (amennyit felvesz). Összedolgozzuk,3 lapba sütjük. Krém: 2 tojás,3 evők. cukor,3 csom. vaníliás cukor,2 evők. liszt. Jól összedolgozzuk, 2.5 dl tejjel felengedjük és sűrűre főzzük. 1 margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk és a kihűlt főzött krémmel összekeverjük. Alma töltelék: 1.5 kg almát meghámozva lereszelünk,1 evőkanál vajon megdinszteljük. 10 dkg cukrot a dinsztelés vége felé hozzáadunk,őrölt fajéjjal ízesítjük. Tanácsok: Összeállítás: Alulra lap,rá a krém,arra újra lap,majd az almatöltelék,végül az utolsó lappal befedjük. Másnapra puhul meg igazán. Porcukorral meghintve tálaljuk,de lehet olvasztott csokival is készíteni. A receptet beküldte: mano200631 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |