| Almás-fahéjas palacsintabatyu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 palacsinta, 6-7 szem alma, 15 dkg cukor, 1/2 kk õrölt fahéj, vaj, narancshéj Elkészítés: Az almákat meghámozom, kicsumázom és 1x1 centis kockákra vágom. A cukorral, 1 deci vízzel, õrölt fahéjjal és 2 deka vajjal fedõ alatt 10 percig fõzöm. A palacsinta közepébe másfél-két evõkanálnyi párolt almát teszek és batyunak összefogva narancshéjbõl vágott csíkkal kötöm össze (ha nincs, megteszi a cérnaszál is). Kivajazott tepsibe teszem és a vacsora alatt a sütõbe teszem. Átsütöm és forrón tálalom. A receptet beküldte: Rekus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |