| Kevert almafánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4-5 db közepes savanykás alma /kb 50 dkg/ 25 dkg liszt 1 egész tojás l csg. sütőpor egy csipet só Sütés után: l-2 kávéskanál fahéj, ízlés szerint, porcukorral összekeverve. Elkészítés: Kimérem egy tálba a lisztet, bele keverem a sütőport, és a sót. Az almát meghámozom, és jó nagy lyukú reszelőn lereszelem egy nagyobb tálba, rá ütöm az egész tojást, összekeverem a lisztes keverékkel. Sűrű galuska keménységű tésztából evőkanállal gombócokat szaggatok bő,forró olajba. Szép pirosra megsütöm, szalvétára szedem, fahéjas porcukorral megszórom. Tanácsok: Nem kell sokat szaggatni egyszerre, mert megnőnek a fánkok, és nem tudnak megfordulni ha szorosan vannak. Melegen, hidegen egyaránt finom. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: csibiusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |