| Almás-diós fahéjas gyors torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 11 dkg vaj 15 dkg cukor 2 tojás 1 vaníliás cukor 20 dkg liszt 1,5 tk sütőpor csipetnyi só 2,5 dl joghurt/tejföl Töltelék: 4 alma 2 tk fahéj 10 dkg dió 10 dkg (barna) cukor Elkészítés: Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is. Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék. 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |