| Karácsonyi mézes, finom puha receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg porcukor, 25 dkg méz, 1 evőkanál zsír, 2 dkg szalalkáli, 1 dkg szódabikarbóna, 2,5 dl tej, 6 evőkanál sárgabaracklekvár, 2 egész tojás, 1 csomag mézes sütemény fűszerkeverék.1 tojás a tetejét kenni. 10 dkg porcukor és 1 tojásfehérje a mázhoz. Elkészítés: 80 dkg lisztet összedolgozunk a langyos mézzel a langyos zsírral,a porcukorral, beleütjük a két tojást, hozzáadjuk a baracklekvárt a fűszerkeveréket. A tejet meglangyosítjuk majd egyik felébe feloldjuk a szalalkálit, a másikba a szódabikarbónát.Ezt is beledolgozzuk a tésztába.Kelesztőtálba tesszük és másnap reggelig hideg helyen tartjuk. Másnap beledolgozzuk a megmaradt 20 dkg lisztetés újjnyi vastagra nyújtjuk. Különböző formákkal kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, tetejét tojással megkenjük, és előmelegített sütőbe sütjük. Ha megsült, még forrón bekenjük a tetejét a 10 dkg porcukor és az 1 tojásfehérjéből készült mázzal. Hagyjuk száradni. Tanácsok: 3-4 hónapig finom puha marad, ha ugyan addig marad belőle. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |