| ALMA-SÁRGABARACK-DIÓ CHUTNEY receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 literhez: 100 dkg darabolt, kimagozott alma 25 dkg darabolt, hámozott sárgabarack 10 dkg durvára tört dió 20 dkg mazsola 15 dkg barna cukor 1 kiskanál gyömbérpor 2 kiskanál só 1 gerezd összevágott fokhagyma 2 db összevágott, közepes méretű vöröshagyma ¼ kiskanál cayenni bors 2 és fél dl borecet Elkészítés: 1. Az almát a barackkal, a vörös- és fokhagymával, a mazsolával, a dióval, az ecettel meg a gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 percig kevergetve főzzük, majd lefedve, kis lángon még 20 percig a tűzön hagyjuk. 2. Ekkor a cukrot is beleöntjük, és fedő nélkül, kevergetve 10 perc alatt lekvár sűrűségűre főzzük. 3. Üvegekbe töltve azonnal lekötjük, szárazgőzben hagyjuk kihűlni, és legalább 2 hétig állni hagyjuk, mielőtt kinyitnánk. Tanácsok: Burgerekhez kitűnő ízesítő! A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |