| Mangó chutney receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 1.5 kg (kb3 nagy) mangó 1 nagy vöröshagyma aprítva 1 zöld chili magtalanítva és aprítva 5 dkg gyömbér reszelve 2 tk curry por 2.5dl fehér bor ecet 20 dkg cukor. Elkészítés: a mangót megtisztítjuk, a húsát durva darabokra vágjuk. Egy nagy lábasban felforraljuk a hozzávalókkal, és 30 percig fedő alatt rotyogtatjuk. Néha megkeverjük, ha 15 perc után ha túl folyós a keletkezett szirup, fedő nélkül főzzük tovább. Steril üvegekbe töltjük. Tanácsok: A mangó ne legyen teljesen érett - a klasszikus receptet zöld mangóval is el lehet készíteni. A mango chutneyt főzés után mindig steril üvegekbe töltsük át, még melegen, majd jól zárjuk le. Amikor kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe, ahol hetekig eláll. A fenti adagokat felezhetjük is. A befőzést kenyérsütőben is elkészíthetjük – így nem kell odafigyelni a kevergetésre (persze csak olyan kenyérsütőben, amelynek van lekvárkészítő funkciója!!!) Hagyományosan indai előételek mellé tálalják, de nagyon finom hideg húsokkal is (pl maradék sült pulyka, sült csirke) szendvicsekben, salátákban stb. Kék- és érett sajtok mellé is ideális fűszeres lekvár. Gyors parti falatok készítésére is alkalmas: pl felhasználhatjuk leveles tészta falatokhoz vagy mártogatósként poppadommal (eredeti nevén papadum). A mangó chutney ideális saját-készítésű ajándék lehet, pl karácsonyra sok-sok barát, rokon számára. lehet hozzá tenni más gyümölcsöket, zöldségeket is pl. alma vagy kaliforniai paprika. A receptet beküldte: rr00 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |