| Alma-körte saláta kéksajt öntettel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 adag: Saláta 2 közepes db alma 2 közepes db körte 10 dkg madársaláta 5 dkg kéksajt (morzsolva) 1 marék dió 1 db citrom Öntet 4 ek tejföl 1.5 teáskanál fehérborecet 2 ek majonéz 1 gerezd fokhagyma 100 g kéksajt (ízlés szerint ) 1 csipet só Elkészítés: Szeleteljük fel vékonyan az almát és a körtét egy mandolin szeletelő segítségével. Amennyiben nincs, egy éles kés is megfelel. A szeleteket helyezzük citromos vízbe, nehogy bebarnuljanak. Az öntet hozzávalóit, a tejfölt, a fehérbor ecetet, a majonézt egy habverő segítségével keverjük simára, krémesre. Adjuk hozzá a kéksajtot, az áttört fokhagyma gerezdet, és sózzuk ízlés szerint. A gyümölcs szeleteket helyezzük egymásra, egy szép kis tornyot építve belőlük. Helyezzük mellé a madársalátát, szórjuk meg a morzsolt kéksajttal és a kissé megtört dióval, és oszlassuk el rajta az öntetet. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |