| Alessandro kedvenc meggylevese receptLevesek Hozzávalók: 1 kg meggy (lehet fagyasztott is), 2 dl tejföl, 1 e.k. liszt (lehet teljes kiőrlésű) 1 zöld citrom leve, kb. 2,5 liter víz, 1 rúd vanília (de 1 e.k. vanília aroma is jó), 1 e.k. rumaroma, 1 kávéskanál őrölt vagy 1 közepes egész fahéj, 1 fél kávéskanál őrölt szegfűszeg, egy nagy csipet só, 3 e.k. méz, ízlés szerinti mennyiségű cukor vagy folyékony édesítőszer Elkészítés: A vizet feltesszük a meggyel, a sóval, fahéjjal, a mézzel és a szegfűszeggel főni. Addig főzzük, amíg a meggyek feljönnek a víz tetejére (kb. 15-20 perc). Egy közepes tálban elkeverjük a tejfölt a liszttel és 3-4 merőkanál forró lével felhígítjuk. Ezt a langyos hígított tejfölt kevergetve a leveshez adjuk és még öt percig forraljuk. Édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel. Levesszük a tűzről és pár perc hűlés után hozzáadjuk a zöld citrom levét, a rumaromát és a vanília rúd kikapart közepét vagy a vanília aromát. Érdemes a forró edényt hideg vizes fürdőben kb.20 perc alatt lehűteni és utána már mehet is az egész a hűtőbe. Legalább 1-1,5 óra hűtés után a hűtőből kivéve egyből fogyasztható ez a rendkívül hűsítő, hideg nyári leves. Tanácsok: Lehet a meggyhez cseresznyét is adni vegyesen, úgy is nagyon finom lesz. Rebarbarából is készítettem már ugyanígy ezt a levest, csak akkor a végén össze kell turmixolni az egészet. Hát mit ne mondjak, az is nagyon finom volt. Én 3 napig is szoktam enni ezt a levest egyenesen a hűtőből, amíg el nem fogy. Egyszerűen imádom, főleg ilyen nagy kánikulában, amikor nem is kíván az ember szinte mást enni. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Alessandro Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |