Tutireceptek.hu fejléc

Afrikai harcsafilé sajtmártásban sütve recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 db kb. 60 dkg-os afrikai harcsafilé
5 dkg vaj
5 ek citromlé
1 nagy doboz tejföl
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt trappista sajt

bors

Elkészítés:
A halfilét hideg vízzel megmossuk, leitatjuk, és tálra fektetjük. Mindkét oldalát 1-1 ek citromlével meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk.
Egy serpenyőben a vajon a halszeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Kivesszük, és egy tűzálló tálba rakjuk.
A megmaradt zsiradékon (kevés olajjal pótolható) a vöröshagymát, és az átnyomott fokhagymát megpároljuk.
A hagymákat tejföllel felöntjük, felforraljuk, és a reszelt sajtot belekeverve, kis lángon megolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a maradék citromlével ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük.
A halszeleteket a sajtmártással bevonjuk. 15-20 perc alatt megsütjük.
Köretnek rizst adhatunk hozzá.
Sütési hőfok:180°C
Sütési mód: alul-felül sütés

Tanácsok:
Ha még krémesebbre szeretnénk, tehetünk bele kockasajtot is.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: szabici


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell sajtmártásban » Töltött paprika sütve » Burgonya héjában sütve » Marhakaraj sörben sütve
» Karfiol sütve » Csirke sajtmártásban » Libamáj sütve » Libamáj hagymásan kisütve
» Töltött gombafejek sütve » Afrikai tej » Pulykacomb sütve » Torjai májszelet sütve
» Karfiol fóliába sütve » Makaróni csőben sütve » Báránygerinc sütve » Krinolin nyárson sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.