| Zebratorta 3. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg porcukor, 1,5 dl víz, 1,5 dl olaj, 37 dkg liszt, 1 cs sütőpor (10 gr), 2 púpozott evk. kakaó Elkészítés: A 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. A 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba 1-2 ek-lal többet teszünk). Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: a tortaforma közepébe csurgatunk 2 ek világos masszát, majd rá 2 ek kakaós masszát, s így tovább, amíg el nem fogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától ilyen szép körkörösre fog szétfolyni. 170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt.) Rácson hagyjuk kihűlni, Tetszés szerint porcukorral megszórjuk vagy csokimázzal bevonjuk, de üresen is maradhat. Tanácsok: Készítettem már "töltött" zebrásat is (a képen), akkor egy megfőzött (kihűtött) tejszínes pudingot kikevertem egy kocka rámával és porcukorral, amibe egy kis olvasztott fehér csokit kevertem. Oldalára is jutott a krémből és beszórtam reszelt csokival. Tetejére díszként drazsét tettem. Hmmm... A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |