| Zöldségsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 6 kovászolni való uborka, 3 szál újhagyma, 2-3 retek, 1 kis fej karalábé, 4-5 szál zsenge sárgarépa, 2 paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 2 teáskanál mustár, 2 evőkanál ketchup, só, bors, 1 ek. petrezselyem, 1 szál tárkony, 3-4 zsályalevél Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a répát hajszálvékony, az újhagymát vastagabb karikákra, az uborkákat hosszában négybe vágjuk, majd felszeleteljük kb. 3 mm-es darabokra, a karalábét és retket 2 mm-es kis hasábokra, a paradicsomot keskeny gerezdekre és azokat még keresztbe is elvágjuk 2-3-szor. A petrezselymet, a tárkonyt és a zsályalevelet finomra felaprítjuk. Az egészet egy tálban vékonyan lesózzuk, és fél óráig állni hagyjuk, közben 4-5-ször fakanállal átkeverjük. Ezután rátesszük a tejfölt, mustárt és ketchupot, ízlés szerint borsozzuk, jól elkeverjük, és lefedve hűtőben érleljük 3-4 órát, óránként átkeverjük. Hidegtálakhoz, hideg húsokhoz adjuk köretnek, de valamilyen fehér sajtot reszelve rá, sörkorcsolyának is megteszi. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |