Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6 kovászolni való uborka,
3 szál újhagyma,
2-3 retek,
1 kis fej karalábé,
4-5 szál zsenge sárgarépa,
2 paradicsom,
2-3 gerezd fokhagyma,
3 dl tejföl,
2 teáskanál mustár,
2 evőkanál ketchup,
só, bors, 1 ek. petrezselyem,
1 szál tárkony,
3-4 zsályalevél

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a répát hajszálvékony, az újhagymát vastagabb karikákra, az uborkákat hosszában négybe vágjuk, majd felszeleteljük kb. 3 mm-es darabokra, a karalábét és retket 2 mm-es kis hasábokra, a paradicsomot keskeny gerezdekre és azokat még keresztbe is elvágjuk 2-3-szor. A petrezselymet, a tárkonyt és a zsályalevelet finomra felaprítjuk.
Az egészet egy tálban vékonyan lesózzuk, és fél óráig állni hagyjuk, közben 4-5-ször fakanállal átkeverjük. Ezután rátesszük a tejfölt, mustárt és ketchupot, ízlés szerint borsozzuk, jól elkeverjük, és lefedve hűtőben érleljük 3-4 órát, óránként átkeverjük.
Hidegtálakhoz, hideg húsokhoz adjuk köretnek, de valamilyen fehér sajtot reszelve rá, sörkorcsolyának is megteszi.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Színes zöldségsaláta » Tavaszi zöldségsaláta » Hideg zöldségsaláta » Nyers vegyes zöldségsaláta
» Párolt zöldségsaláta » Téli zöldségsaláta » Burgonyás zöldségsaláta » 10 perces zöldségsaláta
» Wokban sült zöldségsaláta » Extra zöldségsaláta » Tzatziki 2. » Tejszínes zellersaláta
» Káposztasaláta felturbózva » Mediterrán salátatál » Sült paprikasaláta. » Olasz mustármártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.