| Zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással receptEgytálételek Hozzávalók: 1kg darált hús(pulyka, vagy disznó) 4-5 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 20 dkg zöldborsó 1-2 db zöldpaprika 1-2 db krumpli 1 zacskó mirelit spenótpüré 2 dl tejszín só bors sajt Elkészítés: A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd beleteszem a darált húst, átkavarom és lefedve párolom.Közben wokban a nagyobb darabokra összevágott zöldségeket is megpárolom.Amikor a zöldségek már nagyjából megpuhultak, a húshoz adom őket, lefedve még 5-10 percig összefőzöm az ízeket.Közben a spenótpürét az összezúzott fokhagymával felforrósítom, hozzáadom a tejszínt.Ha elkészült a husis zöldség és a spenót, egy tűzálló tálban összekeverem őket, sózom-borsozom, megszórom a tetejét sajttal és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején. Jó étvágyat kívánok hozzá! Tanácsok: Nagyon egyszerű, gyors és "telezöldséges" egytálétel, babakajának is ideális, persze bors nélkül. :) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: zuppa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |