| Zöldséges csilis bab puliszkával receptReform ételek Hozzávalók: / 2 személyre/ - 1,5 dl bab /azuki bab/ - 1 db közepes sárgarépa/karotta - 1 db közepes cukkini - 1 kk tárkony - 1 kk kakukkfű - 1 kk majoránna - 1 kk örölt csili - 2 dl kukoricadara - 1 dl olivaolaj - 1/2 dl TAMARI - szűrt víz Elkészítés: - A babot előző este megmossuk, beáztatjuk. - A babot szűrt vízben felforraljuk, majd leöntjük róla az első vízet. - A második vízben kis lángon puhára főzzük. Közben, míg a bab fő - a kukoricadarát dupla mennyiségü vízben feltesszük és gyakori kevergetés mellett megfőzük. - apró kockákra vágjuk a cukkinit és a sárgarépát. - Olajat forrósítunk és egy kicsit - wokban - megpirítjuk a zölségeket. - Miután a bab megfött, hozzáadjuk a zöldségekhez a fűszerekkel, csilivel, együtt. - Kis lángon még egy kicsit összemelegítjük, TAMARIval izlésszerint izesítjük. Tanácsok: Szezonnak megfelelő zöldsaláta elfogyasztása után a csilisbabot puliszkával tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |