| Zöldpaprika juhtúróval töltve receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 4 db húsos zöldpaprika 20 dkg juhtúró 10 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál mustár 1 evőkanál őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, őrölt köménymag 1 gerezd fokhagyma 2-3-evőkanál sör néhány salátalevél a tálaláshoz Elkészítés: A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és köménymaggal fűszerezzük. Néhány evőkanálnyi sörrel jól kikeverjük. A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felőli végét levágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, vízzel kiöblítjük és lecsöpögtetjük. A körözöttet jó szorosan a paprikákba nyomkodjuk és legalább fél napra behűtjük. Tálaláskor a töltött paprikákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és salátalevelekkel bélelt tálra tesszük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |