| Zöldcitrom és mangó chutney receptKöretek Hozzávalók: 2 érett mangó 1 fej vöröshagyma kb 5-6 db zöldcitrom Fél csésze mazsola Harmad csésze méz Negyed csésze almaecet 2 db vörös chili 2 gerezd fokhagyma Másfél tk friss reszelt gyömbér Elkészítés: A zöldcitromokat kicsavarjuk – ¾ csészényire lesz szükségünk. A héját hajszál-vékony csíkokra vágjuk, 2 teáskanálnyit kimérünk. A hagymát vékonyan felszeleteljük. A mangót megpucoljuk, a húsát vékony csíkokra szeleteljük. A chilit felaprítjuk. Minden alapanyagot egy nehéz-aljzatú (nem alumínium) lábasba töltünk, forráspontig felmelegítjük, majd fedő nélkül, alacsony hőfokon kb 30 percig sűrű lekvárrá főzzük. Közben néha-néha megkeverjük. Hűlni hagyjuk, majd tiszta, vagy sterilizált mini befőttes üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |