| Zebratorta-csokis krémmel töltve receptSütemények, édességek Hozzávalók: Zebratorta piskótája Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg porcukor, 1,5 dl víz, 1,5 dl olaj, 37 dkg liszt, 1 cs sütőpor (10 gr), 2 púpozott evk. kakaó Zebratortám krémje Hozzávalók: 4 db tojás 20 dkg kristálycukor 2 cs vaníliás cukor 20 dkg keserű csoki 20 dkg vaj 3 evk. rum 2dl tejszín felverve (hulala) Díszítéshez: olvasztott csokoládé tejszínhab (hulala) eper Elkészítés: Piskóta elkészítése: A 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. A 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba 1-2 ek-lal többet teszünk). Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: a tortaforma közepébe csurgatunk 2 ek világos masszát, majd rá 2 ek kakaós masszát, s így tovább, amíg el nem fogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától ilyen szép körkörösre fog szétfolyni. 170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt.) Rácson hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágom és megkenem a kihűlt krémmel. Tetejére is teszek krémet, majd behűtöm. Közben elkészítem a habot, felspriccelem vele a tortát és a közben csokiba mártott eperrel és olvasztott csokival díszítem. Krém elkészítése: Fém üstbe ütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és elkeverem. A csokit megolvasztom. (pl. Lindt Excellence 70%) Egy edényben 2 ujjnyi vizet forralok, majd ráteszem az edényt, és gőz fölött habosra keverem a tojáskrémet. A gőzről levéve beledolgozom az olvasztott csokit és a rumot, majd teljesen lehűtöm a krémet. Ezután hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat, és habosra keverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot és ezzel kenem meg a tortát. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |