| Zabpelyhes, zablisztes meggyes-rácsos receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta: 10 dkg zabpehelyliszt 15 dkg finomliszt 10 dkg vaj 5 dkg cukor 1 tojás 1 ek tejföl 1 kk szódabikarbóna csipet só Töltelék: 1 kg meggy magozva, lecsepegtetve 1 vanliáscukor 3 ek zabpehely (apró szemű) 1 ek barna cukor 1 kk őrölt fahéj Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulattal összegyúrom és 1 órán át a hűtőben pihentetem, közben kimagvalom a meggyet. A tészta 2/3-át kerekre nyújtom és a kivajazott, kilisztezett piteformába teritem. Rászórom a 3 ek zabpelyhet, majd a meggyet. Tetejére hintem a cukrokat és a fűszereket. A tészta maradékából rácsozom. 180 fokon 25 percig sül. Tanácsok: Ha levesebb a meggyünk akkor a zabpehely mennyiségét akár duplázhatjuk is. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |