| Zabpelyhes morzsa erdei gyümölcccsel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg erdei gyümölcs(mirelit) 10 dkg vaj + a tál kikenéséhez 1 cs.vaníliás cukor 15 dkg zabpehely 10 dkg liszt 6 dkg kristálycukor őrölt fahéj porcukor Elkészítés: Egy közepes tálat kivajazunk és beleszórjuk a leccsepegtetett erdei gyümölcsöt,meghintjük a vaníliásukorral és 1 tk fahéjjal. A zabpelyhet keverjük össze a liszttel és a kristályukorral,majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat és dolgozzuk morzsás állagúra.Osszuk el a gyümölcsön a zabpelyhes morzsát,végül süssük 180 fokon 30 percig.Ha kész fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |