Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes morzsa erdei gyümölcccsel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg erdei gyümölcs(mirelit)
10 dkg vaj + a tál kikenéséhez
1 cs.vaníliás cukor
15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
őrölt fahéj
porcukor

Elkészítés:
Egy közepes tálat kivajazunk és beleszórjuk a leccsepegtetett erdei gyümölcsöt,meghintjük a vaníliásukorral és 1 tk fahéjjal.
A zabpelyhet keverjük össze a liszttel és a kristályukorral,majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat és dolgozzuk morzsás állagúra.Osszuk el a gyümölcsön a zabpelyhes morzsát,végül süssük 180 fokon 30 percig.Ha kész fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes-banános muffin » Almás zabpelyhes süti » Zabpelyhes-áfonyás keksz » Erdei gombás lapcsánka
» Fitt császármorzsa » Túrós zabpelyhes pogácsa » Zabpelyhes gofri light » Zsemlemorzsás betyárgombóc
» Erdei gomba székelyesen » Almas-morzsas suti » Smarni (Császármorzsa) » Mákos morzsatorta
» Zabpelyhes puszedli » Morzsatorta » Zabpelyhes reformsüti » Crumble (morzsás süti)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.