| Zabpelyhes, joghurtos gyümölcstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: töltelékhez 1 dkg őrölt zselatin 10 dkg sárgabarack 5 dkg kristálycukor 30 dkg joghurt piskótához kevés só fél csomag sütőpor 13 dkg sovány tehéntúró 2 tojás 8 dkg zabpehely kevés tej 22 dkg liszt 13 dkg Rama margarin Elkészítés: A margarint feldaraboljuk, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet, az előzőleg tejbe áztatott zabpelyhet és a sót. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk és 30 percre hideg helyre tesszük. A tortaformát kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd kibéleljük a kinyújtott tésztával. A tésztát villával megszurkáljuk és 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A zselatint feloldjuk kb. 0,3 dl vízben, majd gőz fölött felolvasztjuk. A töltelékhez a gyümölcsöket kockára vágjuk, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot és a felolvasztott zselatint. Alaposan összekeverjük és a tortaformában lévő kihűlt tésztára öntjük. Amikor teljesen kihűlt és megszilárdult, felszeleteljük és ízlés szerint díszítjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |