| Zabpelyhes finom túrógombóc receptHozzávalók: 50 dkg félzsíros tehéntúró 10 dkg zabpehely 3 db tojás 4 dkg zsemlemorzsa 2 dkg Rama margarin 1 dl 12%-os tejföl reszelt citrom héja folyékony édesítôszer Elkészítés: Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítôszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévô sós vízben kifôzzük. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyôben enyhén megpirítjuk, a tûzrôl lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítôszerrel. Szénhidráttartalom: 29,2 gramm Zsírtartalom: 20,9 gramm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |