Tutireceptek.hu fejléc

Zabpehellyel rakott karfiol recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
75 dkg tisztán mért karfiol, 10 dkg zabpehely, 2 tojás, 3 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, késhegynyi tört borókabogyó, 1 mokkáskanál törött fehér bors, só.

Elkészítés:
A zabpelyhet folytonos keverés közben kis serpenyõben 1 dkg vajon megpirítom. (Nem szabad magára hagyni, mert igen gyorsan megéghet!) Térfogatához képest dupla mennyiségû vízzel leöntöm, és 10 percig duzzasztom. Közben a karfiolt kis rózsáira szedem, megmosom, lecsöpögtetem, majd enyhén sós, forrásban lévõ vízbe téve az újraforrástól számított 5 percig fõzöm. Leszûröm és kihûtöm. Egy tepsit vagy tûzálló tálat 1 dkg vajjal kikenek, beleszórom a zsemlemorzsát, majd a karfiol felét egy sorban elterítem benne. A megmaradt vajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és nagyon finomra vágott hagymát, és belekeverem a tejfölbe. Hozzáöntöm még a felvert tojást, a finomra metélt petrezselyemzöldet és a fûszereket, ezután kettéosztom. Az egyik felébe belekeverem az áztatott zabpelyhet, amit ráöntök a karfiolra. A maradék karfiollal betakarom, és az öntet másik részét pedig rálocsolom az étel tetejére. Elõmelegített, forró sütõbe tolva, szép pirosra megsütöm.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott krumpli » Túróval rakott burgonya » Lazacos rakott tészta » Rakott karfiol diétásan
» Rakott krumpli kukoricával » Gazdag karfiol » Tojásos rakott karfiol » Rakott almás-túrós
» Rakott cukkini sajttal » Rakott pulykamell » Sült karfiol egyszerűen » Karfiolos pulykagolyók
» Sajtos karfiolleves » Rakott zöldséges marhahús » Rakott sajtos kifli » Rakott "szejtán"


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.