Tutireceptek.hu fejléc

Zabkása reggelire recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 pohár (2 dl) zabpehely
2 pohár víz
fahéj (mokkáskanálnyi)
mazsola (kb. fél pohárnyi)
méz
kókusztejpor (mokkáskanálnyi)

Elkészítés:
A zabpelyhet szárazon átforrósítjuk (sűrűn kevergetve), amíg illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a vizet, a mazsolát, a fahéjat, a kókusztejport (ez akár elhagyható). Kis lángon főzzük, és kevergetjük, nehogy odaégjen, egészen addig, amíg besűrűsödik (kb. 10-15 perc). Ha kevés lenne a víz, hígítsuk közben. Tányérokba szedjük (ez kb. 2 adag), és mézzel édesítjük. Mazsola helyett vagy mellett almával is dúsíthatjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos zabkása » Banános-kókuszos zabkása » Banánműzli reggelire » Karamellás zabkása
» Gyors zabkása » Briós reggelire 2 » Almás-fahéjas zabkása » Briós reggelire
» Turmix reggelire » Körtés zabkása » Zabkása » Kukoricalepény reggelire
» Reggeli zabkása » Meggyes zabkása » Cukkínis tojásrántotta » Borzas csirkemell U1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.