| Viktoriánus almaszósz torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 pohár liszt 1 1/2 pohár cukor 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1 1/2 teáskanál só 2 evőkanál Holland kakaó 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió 1/2 pohár zsiradék(én margarint használok) 1 1/2 almaszósz 2 egész tojás 3/4 pohár apróra vágott datolya 3/4 pohár durvára vágott dió 3/4 pohár előre beáztatott mazsola Elkészítés: Az almaszószhoz megfőzöm az apróra vágott almát(kb 1 kg), majd összeturmixolom és kihűtöm. A lisztbe belekeverem a szódabikarbónát, majd beleteszem a margarint, és összemorzsolom vele, mintha porhanyós tésztát készítenék. Ezután beleteszem a kakaót, a fűszereket, sót, cukrot, diót, mazsolát, datolyát, tojást, és az almaszószt. Fakanállal jól összekeverem. Előmelegített sütőben kivajazott, lisztezett kuglóf formában sütöm 175 fokon 1 órán át. Tanácsok: Az eredeti recept másfél órát ír, de nekem hamarabb kész lett. Akkor van készen, ha beleszúrsz egy hústűt és nem marad rajta semmi, mikor kihúzod. Az újabb típusú kuglóf formában is jól mutat. Mikor kész, le lehet önteni csoki glazúrral, vagy a maradék almaszószt felforralni és fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral befűszerezni,, és forrón a már kihűlt(!)süti mellé adni. Porcelán tányérkában, finom tea mellett fogyasszuk barátnők társaságában. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: bambuc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |