Tutireceptek.hu fejléc

Vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg krumpli
1 nagy doboz tejföl
1 db cukkini
5 dkg margarin
2 ek liszt
6 dl tej
petrezselyem
metélő hagyma
3-4 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió
kockázott bacon szalonna
sajt (trappista és füstölt)
3-4 db tojás
zsemlemorzsa
pici olaj

Elkészítés:
A krumplit és a tojásokat héjában felteszem főni.
Egy nagy jénai tálat picit meglocsolok olajjal, megszórom darabolt bacon szalonnával, és pici zsemlemorzsát szórok rá.

A besamelhez a margarint habzásig hevítjük. Beletesszük a lisztet és az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük forró tejjel és folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és a metélőhagymát, elkeverjük.

A jénaiba rétegezzük a meghámozott és karikára vágott főtt krumplit, a karikára vágott főtt tojást, karikákra vágott cukkinit, bacont, kis sót, borsot, szerecsendiót, besamelt. Ezt a műveletet addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A végén ráöntjük a tejfölt (előzőleg kevés sót elkeverhetünk benne), és a tetejére szórjuk a reszelt sajt keveréket.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje picit meg nem pirul.


A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lángos paprikás krumpliból » Bajor krumpli leves » Drevi tepsis krumplija » Tejszínes krumpli
» Poharas krumplis pogácsa » Töltött krumpli héjában » Francia tepsis krumpli » Krumplis gombóc
» Syl rakott krumplija » Rántott krumpli II. » Szögedi tarhonyáskrumpli » Krumplilepénykék
» Gombával rakott krumpli » Sültkrumpli szafaládéval » Krumplis kiflik » Bográcsos krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.