| Vera-féle megspékelt rakott-francia krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: kb. 1 kg krumpli 1 nagy doboz tejföl 1 db cukkini 5 dkg margarin 2 ek liszt 6 dl tej petrezselyem metélő hagyma 3-4 gerezd fokhagyma só bors szerecsendió kockázott bacon szalonna sajt (trappista és füstölt) 3-4 db tojás zsemlemorzsa pici olaj Elkészítés: A krumplit és a tojásokat héjában felteszem főni. Egy nagy jénai tálat picit meglocsolok olajjal, megszórom darabolt bacon szalonnával, és pici zsemlemorzsát szórok rá. A besamelhez a margarint habzásig hevítjük. Beletesszük a lisztet és az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük forró tejjel és folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet és a metélőhagymát, elkeverjük. A jénaiba rétegezzük a meghámozott és karikára vágott főtt krumplit, a karikára vágott főtt tojást, karikákra vágott cukkinit, bacont, kis sót, borsot, szerecsendiót, besamelt. Ezt a műveletet addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A végén ráöntjük a tejfölt (előzőleg kevés sót elkeverhetünk benne), és a tetejére szórjuk a reszelt sajt keveréket. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje picit meg nem pirul. A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |