| Vaníliás szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 8 dkg margarin 2 egész tojás 20 dkg cukor 10 dkg liszt 10 dkg dió 1 cs. sütőpor 2 dl tej Krémhez: 5-7 dkg margarin 4,5 dl tej 2 cs. (főzéssel készíthető) vaníliás pudingpor cukor ízlés szerint Mázhoz: Katica tortabevonó(kék) 4-5 ek. olaj margarin a kikenéshez Elkészítés: A tojást a margarinnal keverjük habosra, adjunk hozzá 1 dl tejet, cukrot és a diót. Keverjük további 10 percig majd szitáljuk bele a sütőporos lisztet, és higítsuk fel a maradék 1 dl tejjel. Miután jól kidolgoztuk a masszát, öntsük egy kisméretű kivajazott tepsibe. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük, közben tűpróbával ellenőrizzük mikor készül el. Ezalatt készítjük el a pudingot a leírás szerint. A margarint csak akkor tegyük bele amikor már kész a puding. A főzés alatt alaposan besűrűsödik a krém de ez természetes. Keverjük gyakran és csak akkor vegyük le a tűzről amikor elválik az edény falától. Végül a kihűlt tésztára kenjük rá a krémet. A csokit az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és rácsurgatjuk a krém tetejére. A receptet beküldte: hanita2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |