| Vaníliapudingos-meggyes pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 12 tojás 12 evőkanál porcukor 12 evőkanál liszt fél csomag sütőpor 1 üveg magozott meggy A krémhez: 25 dkg vaj 20 dkg porcukor 5 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor A tetejére: 1 üveg meggybefőtt leve 1 csomag vaníliás pudingpor Elkészítés: Klasszikus piskótatésztát készítünk, nagyméretű tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a meggyet, és előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük. A krémhez felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingport. Kikeverjük a vajat a cukorral, és amikor kihűlt a puding, összeelegyítjük. A meggylevet is felforraljuk, és belefőzzük a pudingport (nem kell hozzá cukor!). Ha mindez kész és kihűlt, akkor megkenjük a tészta tetejét a krémmel, végül rákanalazzuk a piros pudingos krémet. Néhány órát hagyjuk dermedni, majd szeletelve, felkockázva tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |