| Málnás cheesecake-brownie receptSütemények, édességek Hozzávalók: Brownie-alap: 65 g étcsoki (minimum 60%-os) 65 g puha vaj 85 g cukor 1 tojás 35 g liszt Krémsajtos réteg: 200 g krémsajt (Philadelphia vagy más márka) 75 g cukor 1/4 kávéskanál vaníliakivonat vagy fél rúd vanília kikapart belseje 1 tojás Málnahab: 200 ml tejszín 50 g porcukor 10 g zselatinfix 100 g málna Elkészítés: Először elkészítjük a brownie-alapot: A csokit kis lábasban megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott csokit, s végül a lisztet, és jól kikeverjük. Ha simára kevertük, a sütőformába öntjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A krémsajtos réteghez a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát és a tojást géppel elkeverjük úgy, hogy ne maradjon benne csomó. A csokis masszára öntjük, betoljuk a sütőbe és. 40 percig sütjük. Az a jó, ha a szélein a krémsajt kezd kicsit barnulni és tűpróbával tesztelve sem ragacsos már a belseje. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl. Elkészítjük a málnapépet: a friss vagy fagyasztott málnát közepes lángon 10 percig rotyogtatjuk egy kis lábasban, sűrűn kevergetve, majd a végén kicsit turmixoljuk is. Lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt a málna is és a sütemény is, elkészítjük a málnahabot: a tejszínt elkezdjük habbá verni, leállítjuk kicsit, belekeverjük a zselatinfixet, aztán kemény habbá verjük, és amikor kész, hozzákeverjük a porcukrot és a málnapépet. (Ez a gyors megoldás, de ha nem sürgős, akkor a zselatinfix helyett porzselatin vagy lapzselatin is használható.) A kihűlt süti tetején egyenletesen elkenjük a krémet, hűtőbe tesszük, hogy megkössön a krém. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |