| Vaníliakrémes csokis tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tészta 5 db tojás 5 ek. cukor 3 ek. liszt 3 ek. cukrozott kakaópor 1 ek. cukrozatlan kakaópor fél kk. sütőpor Krém 2 cs. vaníliás pudingpor 6 dl tej 10 dkg Rama 10 dkg cukor Teteje étcsokis tortabevonó Elkészítés: Elkészítés A lisztet, a kakaóport és a sütőport egybekeverjük, majd félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Beleöntjük a tojássárgákat és még 2-3 percig verjük a habverővel. Ezután a robotgépet félretesszük és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaóporos lisztet. A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen szétterítjük és előmelegített sütőben megsütjük, körülbelül tíz perc alatt megsül. Amikor megsült, a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük és így, feltekerve hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingporból és a tejből a cukorral sűrű pudingot főzünk. A hűlő pudinghoz apránként hozzákeverjük a Ramát. A kihűlt piskótalapot szétcsavarjuk. Egyenletesen rákenjük a kihűlt vaníliakrém háromnegyed részét, majd a roládot szorosan feltekerjük. A külsejét bevonjuk a krém maradékával és olvasztott csokival díszítjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |