| Vacsi-sali receptSaláták, öntetek Hozzávalók: -egy fél csirkemell -Egy fél jégsaláta/de kedvedre válogathatsz mellé még sajátaféléket, csak a Ruccolával csínyán, mert nagy mennyiségben kesernyés/ -2 nagyobb paradicsom -egy fél kígyóuborka -kb. 5 egész dióbél Az öntethez: -egy fél citromnak a leve -egy pohár naturjoghurt -csipet só, bors -egy nagy csokor pertezselyemlevél Elkészítés: Tedd a joghurtot egy tálba, hintsd mega sóval és a borssal, majd az apróra vágott petrezselyemlvéllel keverd el, és lefedve tedd a hűtőbe. A csirkemellet vágd ketté, két lapos szelettél, és fűszerezés nélkül süsd puhára. Ha megsült, vágd csíkokra. Vegyél elő egy nagyobb tálat. A felvágott saláit, paradicsomot, ubit, és a diót/Ne legyen túl apró, mert "szemcsés" lesz tőle a sali. Minden fél dióbelet vágj kb. 4 darabra./ tedd bele. Add hozzá a csirkehusit, és kutyuld össze. Szedjél egy tányérbe, és önts rá az öntetből, majd a végén locsolj rá a citromléből. Jó étvágyat hozzá! Tanácsok: -Ha nagyobb mennyiségben csinálod, vagy nem eszed meg mindet egyszerre, ne keverd bele az egész saliba az öntetet, mert hamar levet ereszt és összeesik. -Ha nem vacsira eszed piríts mellé barnakenyeret, és a végén tunkolt bele a tál alján maradt öntetbe. Kár lene otthagyni! ;) Rendezd el minéll gusztusosabban, szebben. Ygy jobb ízűen fogodd megenni, és jobban fog esni, ami a lelkednek is jót tesz. ;) Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: eszter_sz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |