Tutireceptek.hu fejléc

Túrótorta sütés nélkül 3. - édesítővel recept

Kategória:


Hozzávalók:
500 g tehéntúró (LIDL-ben kapható krémes túró, abból még finomabb)
5 tojás
édesítő (folyékony vagy bogyós)
1 cs vaníliás cukor
1 cs porzselatin (de lehet lapzselatinból is készíteni)
1 dl víz
2,5 dl tej
1 citrom

Tetejére (ha szeretné valaki):

szezonális gyümölcs
tortazselé

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájához hozzáadjuk az édesítőt. (Én 200 g cukornak megfelelő mennyiséget használok, ami pl. bogyósból 40 db-ot jelent. ) Ezt egy kanál meleg vízben feloldjuk, és így tesszük a tojássárgájához. Ezután habosra keverjük ezt a két összetevőt robotgéppel.
Hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a citrom levét is. Összedolgozzuk, hogy a túródarabok szétessenek, és finom krémet kapjunk. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, és hogy elég citromos-e, nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése.
Elkészítjük a zselatint. A port elkeverjük a vízzel. Nem baj, ha nem csomómentes, mert szét fog olvadni. Majd hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Ha ez megvan, akkor picit hagyjuk hűlni, és utána hozzáöntjük a túróhoz (én van, hogy nem várok, rögtön hozzáöntöm, semmi baja nem lesz).
Kétféle formát választhatunk a dermedéshez - vagy kifordítósat, vagy olyan formát, aminek lecsatolható az oldala.
Kifordítós forma esetén: Ha valaki olyan tortát szeretne, aminek mondjuk gyümölcs van a tetején, akkor a szezonális gyümölcsöt tegye a tepsi (vagy forma) aljára, és öntse le gyümölcskocsonyával, hagyja megdermedni teljesen, majd ezután kövesse a további lépéseket. Ha gyümölcskocsonya nélkül szeretné, akkor a gyümölcs eloszlatása után jöhet a túrókrém, mivel a gyümölcs (így a mazsola is) a súlya miatt úgyis az alján fog maradni, így ha kifordítjuk, ott virít majd a tetején.
Lecsatolhatós forma esetén: először a túrót dermesztjük meg, és ha az kész, a tetejét díszítjük gyümölccsel, és leöntjük tortazselével.
A folyékony állagú tortánkat öntsük a kívánt formába, amit előzőleg kicsit kiöblítettünk vízzel. (Én szinte minden alkalommal más formát választok, az alkalomhoz megfelelően. Legutóbb kismackó formába öntöttem a kisfiam farsangjára. Imádták.)
Ügyeljünk arra, hogy a forma lehetőleg tele legyen, mert ez megkönnyíti majd a dermedés után a kifordítást, hiszen nem fog zuhanni a torta, ha megfordítjuk. Tapasztalatom szerint hideg helyen pár óra alatt megköt. Ha lapzselatinból csináljuk, akkor talán hamarabb, mert azt nem kell felforralni, így nem is kell annyit hűlnie.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrótorta (zselatinos) » Manhattani túrótorta » Túrótorta 2. » Sütés nélküli bounty golyó
» Bounty- sütés nélkül » Sütés nélküli puncskocka » Alj nélküli túrós lepény » Tiramisu-sütés nélkül
» Túrótorta sütés nélkük » Túrótorta Edicske módra » Rizses túrótorta 2 » Túrógombóc - gríz nélkül
» Ajnélküli turós » Ishler - tojás nélkül! » Kávés-fahéjas túrótorta » Túrótorta Terus nénjétől


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.