Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás túrótorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 tojás,
2 tojásfehérje,
1 csipet só,
4 dkg búzaliszt,
2 dkg étkezési keményítő,
20 dkg áfonyakompót almaszörppel,
1 tk. őrölt Bourbon vanília,
35 dkg túró,
4 lap fehér zselatin,
1,5 dl tejszín,
vaj a formához

Elkészítés:
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat 3 evőkanál vízzel és 4 dkg cukorral habosra keverjük. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A lisztet az étkezési keményítővel a krémre hintjük, hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, majd óvatosan összekeverjük. A tésztát a formába öntjük, és sütőben 15-20 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A túrót 10 dkg áfonyával és a maradék cukorral elkeverjük. 3 lap zselatint beáztatunk, és felolvasztunk. A zselatint a túrókrémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrókrémhez adjuk. A piskótaalapot kettévágjuk. Az alsó lapot visszarakjuk a formába, megkenjük a krém felével, majd ráfektetjük a másik lapot, és elosztjuk rajta a maradék krémet.
A maradék 1 lap zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A maradék áfonyát kissé felmelegítjük, felolvasztjuk benne a zselatint. Miután kihűlt, a tortára kenjük, és az egészet fóliával letakarva hűtőszekrényben 2 óráig dermesztjük.


A receptet beküldte: Edibabacica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes túrótorta » Aszalt áfonyás muffin » Gyümölcsös túrótorta II. » Kekszalapú túrótorta
» Almás túrótorta » Áfonyás almaleves » Túrótorta(Kata-féle) » Körtés túrótorta
» Epres-joghurtos túrótorta » Gesztenyés-áfonyás pite » Citrusos túrótorta » Epres-Tejszínes Túrótorta
» Körtés áfonyás sütemény » Málnás túrótorta » Gyümölcsös túrótorta » Barackos túrótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.